Ministerul propune impozitul pe aerul respirat!

Ministerul propune impozitul pe aerul respirat!

Se pare ca Ministrul Muncii s-a razgandit. Nu mai impoziteaza cadourile, masinile, telefoanele mobile si abonamentele RATB intrucat valurile facute in media l-au cam palit.

Ii spun prieteneste d-lui ministru ca:

1. Ar fi fost cam ciudat sa demonstrezi ca o masina apartinand unei firme este sau nu folosita in interes personal. La fel si telefonul. Se gandea oare ministerul sa supravegheze telefoanele angajatilor si la convorbirile cu soacra un sistem informatic sa declanseze contorul? Nu de alta, dar impozitul trebuia sa fie serios in acest caz…

2. Era mai eficient astfel sa ia in calcul apa de baut, colile din imprimanta si mai ales hartia igienica. Si apoi de ce numai s-a vorbit doar de impozitarea telefoanelor mobile? Cele fixe sunt discriminate astfel. La cat de mult se vorbeste in companii ar putea fi impozitate pur si simplu cuvintele. Ai deschis gura, platesti. Ai scris un e-mail, scoti portofelul. Ideea din titlu insa este absolut geniala: va inchipuiti cati bani s-ar strange la buget?

3. Garantat cresterea nesustinuta a pensiilor nu va fi acoperita din abonamente RATB si minute in telefonia mobila. S-ar putea pune insa impozit pe concediile de odihna, concediile medicale si s-ar putea taia indemnizatia proaspetelor mamici. Sunt mult mai putine decat pensionarii, asadar nu conteaza parerea lor la alegeri.

Tot prieteneste, precizez ca cele de mai sus contin o doza serioasa de ironie. Nu de alta, dar ar putea fi considerate drept idei numai bune de pus in practica!