Lunatice

Lunatice
  • Sunt nemuritoare: am supravietuit contactului cu o anaconda si cu o iguana. E drept ca treaba asta se intampla la circ… Oricum cel/ cea care l-a platit pe domnul in cauza sa-mi faca animalele guler este invitat(a) sa dea socoteala. Exista o lista lunga de suspecti!
  • O stire aparent banala de zilele trecute (titlul imi apartine si este ales pentru a ilustra cele ce urmeaza) a dat startul unei noi ere: ziarele de business autohtone au invatat sa gandeasca asemeni tabloidelor. Vom vedea probabil de acum incolo titluri de genul: „Bill si-a bagat unghia in gatul lui Carlos”, „Cei de la SAP au otravit apa potabila a celor de la Oracle” sau „Michael Dell ia tranchilizante de cand cu scandalul financiar”. As putea localiza, dar ma abtin.
  • Recrutam: IT Administrator, oameni de vanzari, consultanti de ERP, femeie de serviciu pentru nevoi proprii, un recruiter asisderea. Vor fi si anunturi candva. Problema veche dar tot mai actuala si mai acuta ne framanta pe toti: in afara de propriile canale de comunicare, devine din ce in ce mai greu sa faci publicitate ofertelor in cauza si asta mai ales pentru ca nu prea mai exista public tinta… Cine va gasi rezolvarea paradigmei: publicitatea eficienta a unei oferte de job (unde eficient=sa genereze aplicari multe si relevante,) se va umple de bani. Pana una alta, am decis ca de la 15 septembrie sa umblu prin gradinite si sa-i orientez pe prichindeii cu veleitati tehnice spre o cariera in IT&C. Ma asigur astfel ca peste 20 de ani voi manca o paine alba si pufoasa!

 E luni. O saptamana plina va doresc!