Prima implementare ITEX 440

Prima implementare ITEX 440

Primul client, primul proiect finalizat, raman intotdeauna in memoria unei firme. Eu una imi amintesc cu claritate si multe emotii despre prima intalnire cu un potential client, primul contract semnat, primul candidat angajat (aici emotiile sunt bipolare, vorbim despre recrutare IT in 2006). Si despre primul rateu, dar nu-i momentul sa-l rememorez.

A venit randul primei implementari a ITEX 440 si anume cea de la Top Factoring, o companie autohtona cu un mediu de lucru cum le doresc tuturor prietenilor: deschis, democratic si totusi procedurizat. Nu am gasit terenul steril, preocuparea pentru capitalul uman fiind evidenta, in plus evaluari au facute de-a lungul timpului conform unor indicatori cantitativi extrem de relevanti pentru activitatea de colectare. Structura companiei este una extrem de clara, logica si stabila, lucru care, din nou, ne-a ajutat mult. In prezent Top Factoring are 100 de angajati, la debutul proiectului de evaluare fiind putin peste 80 (vorbim asadar despre o companie in plina crestere).

Fiind o implementare in care ne-am implicat la nivel de consultanti, va pot spune ceea ce nu-i confidential: am vazut rapoartele si evaluarea a relevat ca angajatii stiu si fac ceea ce trebuie, sunt motivati si atasati de companie. Exista si exceptii, dar daca n-ar fi existat, rezultatele ar fi parut ireale.

Am avut noroc ca prima implementare sa fie alaturi de persoane comunicative, implicate si profesioniste. Ar fi fost greu altfel cu amintirile 🙂 Urmatoarele cateva pot fi chinuitoare, frustrante, generatoare de cosmaruri. Avem tonus bun!

Multumesc asadar celor de la Top Factoring pentru ajutorul neconditionat si pentru ca au avut incredere in noi. Si pentru ca ne-au invatat un lucru: exista companii orientate pur si simplu catre oameni,  dar nu la nivel declarativ, ci natural, pentru ca asa sunt persoanele care le conduc.  Si aceste companii isi procedurizeaza in mod aproape instinctiv, dar foarte eficient  relatiile cu angajatii, clientii, furnizorii, cu tot ceea ce inseamna factorul uman. Si au succes.

Mai multe detalii tehnice gasiti aici.

Imi doresc ca urmatoarele implementari, sa decurga la fel de bine si sa putem povesti cu acelasi entuziasm despre ele.