Guvernul si concedierile

Guvernul si concedierile

Guvernul anunta ca va concedia 20% din functionari. Sindicatele se revolta: niste oameni vor ramane fara loc de munca (?!?). La TV vedem o duduie care plictisita scrie intr-un excel fara sa para afectata de ideea disponibilizarii, care completeaza un tablou autentic.

Daca as fi o persoana fara de ratiune, concedierile in cauza m-ar bucura. „Sunt prea multi, sunt inutili, nu le pasa de noi, etc”. Insa intr-un aparat incarcat de organe cu legaturi ciudate intre ele, unele vitale, altele nu, fara o schema clara de relationare si functionare, a taia 20% dintre acestea pare a semana cu ruleta ruseasca: sunt sanse egale sa se instaureze haosul sau sa se reduca niste cheltuieli fara sa se produca pagube majore.

Cred ca heirupismul asta „sa luam decizii fara sa stim exact cum ne vor afecta” devine periculos. A facut cineva calcule? Se stie care va fi marea economisire? S-a gandit cineva la cum anume se vor face respectivele disponibilizari? Sau pur si simplu s-a stabilit, ca la ordonanta care interzice cumulul pensiei cu salariul in institutiile de stat, dupa principiul „ceva, ceva tot o iesi”?

Pentru cine se bucura de veste, va anunt ca la ghiseele acelea la care vi se raspunde gretos, aveti sanse maxime sa gasiti aceeasi duduie amabila. Intrucat statului nu i-a pasat niciodata de performantele angajatilor sai si-i va da afara pe cei cu orientari politice dubioase, fara rude in sistem sau care pur si simplu par in plus.