Glorie tie!

Glorie tie!

Azi m-am trezit pusa pe lauda. M-am gandit ca in peisajul sumbru din ultima vreme ar trebui sa existe si ceva frumos care sa merite atentia noastra.

Am citit ziare. Hmmm, nimic frumos pe acolo. Morti, raniti, pierderi, accidente, Andreea Marin ce ne surprinde placut (?!?) de fiecare data, intrucat gravida fiind isi incepe fulminant cariera la Hollywood. Probabil PR-ul a intrat in criza de creatie si l-a sunat pe cel al Mihaelei Radulescu.

M-am uitat pe blogurile pe care le citesc zilnic. Nimic interesant. Unii au uitat de ele, unii n-au uitat, oricum nimic special.

Am ajuns la sectiunea Neogen „Vorbeste cu un expert HR!”. Fiind vorba despre experti si mai ales despre HR am decretat: aici voi gasi ceva care sa trezeasca admiratia tuturor. Chiar mi se pare notabila ideea de a aduce alaturi pe cei implicati in procesul de recrutare: candidati si recrutatori/ specialisti HR deopotriva, mai ales cand exista expunerea imensa pe care o are Neogen. Si am citit, si iar am citit, si am mai citit o data… si acum imi vine sa plang. Citez din topicul „Evolutia sau mai degraba involutia interviului catre stereotipie”: „Eu tocmai am fost la un interviu la o firma de recrutare, si doamna cu care am discutat nu a putut sa-mi spuna detalii despre post, respectiv responsabilitatile aferente. Cum se pot ocupa de recrutare fara informatiile astea? E absurd. Pe deasupra m-au si pus sa le completez o fisa in care a trebuit practic sa-mi copiez cv-ul, cv care ei il au. E jenant.” Exemplele pot continua. Si niciunul dintre expertii participanti la respectivul proiect un a raspuns pana la aceasta ora, desi primul mesaj e din iarna, ultimul fiind chiar de azi. Oare aceasta neimplicare nu confirma o data in plus parerea unanim generala si extrem de nefavorabila pe care candidatii o au despre oamenii de HR autohtoni?

Mi-am pierdut speranta. Salvati-ma si dati-mi o veste buna! Un succes recent, faptul ca ati fost placut surprins de un om de HR, o realizare majora in cariera, o firma care a facut ceva notabil pentru angajatii sai,… Ceva care sa merite titlul pus ca nuca in perete acestui post.