Despre oportunitatile de dezvoltare a carierei

Despre oportunitatile de dezvoltare a carierei

Auzim adesea la interviuri sintagma: „compania nu imi ofera posibilitatea de a ma dezvolta profesional, de a promova”. Este un laitmotiv, o principala cauza pentru care candidatii isi cauta un nou job.

Si este adevarat: putine companii au formalizat planuri de dezvoltare a angajatilor, putine au politici clare si transparente prin care fac recrutarea interna si promovarile.

Totusi… Chiar si in acest context exista colegi care reusesc sa creasca profesional si ierarhic. „Fura meserie” (asa cum zice romanul) de la cei mai experimentati, invata continuu,  cauta activ si individual drumul spre mai bine, stiu sa-si negocieze noi statute, sa-si demonstreze valoarea si utilitatea.

Asadar oportunitatile de dezvoltare nu doar se ofera, ci se si castiga. Nu este doar responsabilitatea companiilor de a crea politici eficiente, dar si responsabilitatea indivizilor de a cauta activ noi oportunitati profesionale la locul de munca sau de a le sesiza pe cele oferite. Pana la urma, cine ar promova un angajat care pune continuu intrebarea de poveste: „Dar muieti-s posmagii?”