Cum iti cauti job?

Cum iti cauti job?

Traim vremuri grele, asta e destul de clar. Numarul celor care n-au job sau nu vor mai avea job este in continua crestere, astfel incat problema spinoasa a candidatilor devine: cum sa ma diferentiez din noianul de aplicanti?

Caci in momentul in care un recruiter primeste pentru un post 1000 de aplicari, din care 100 arata bine dar cam la fel, sansa de a fi tu persoana aleasa este cam mica.

Iata asadar o serie de sfaturi:

1. Ai grija sa intri totusi in top 100. Asta inseamna un CV curat, relevant, ingrijit si o scrisoare de intentie asisderea. Nu pune poza, nu preciza religia ta si nici nu insinua ca varsta inaintata din dotare ar fi motiv de discriminare!

2. Fa niste cercetari detectivistice si incerca sa aplici direct, trimitand departamentului HR un mail sau fax. Detalieaza motivul pentru care ai simtit nevoia sa o faceti si nu uita sa precizati postul pentru care optezi!

3. Fa niste cercetari detectivistice si gaseste un prieten/ o ruda/ un vecin care cunoaste pe cineva in compania respectiva. Recomandarile interne au intotdeauna prioritate.

4. Scoate la inaintare recomandarile! Trece-le in CV, spune-le la interviu! Parerea altora conteaza intotdeauna!

5. Nu fii prea insistent(a), dar nici prea delasator(oare)! Stiu, pare gluma, dar daca nu faceti follow-up s-ar putea sa pierdeti o sansa, daca faceti prea des s-ar putea sa pareti a friza patologicul.

Varianta scurta, pentru cine nu are chef sa citeasca niste truisme: Fa niste cercetari detectivistice si gaseste un prieten/ o ruda/ un vecin care cunoaste pe cineva in compania care face angajarile. Recomandarile interne au intotdeauna prioritate!