Cercetari de tip „NASA”

Cercetari de tip „NASA”

Au fost facute publice rezultatele a noi studii privitoare la piata muncii. Rezultatele sunt absolut surprinzatoare: romanii nu sunt angajati fideli. Asa-i ca va mira? Uau, ce revelatie! Intreg studiul ofera surprize cap-coada, probabil ca Andreea Marin a fost la randu-i implicata in post de consultant, asa ca va invit sa-l cititi!

Piata muncii s-a liberalizat de 17 ani. Primii 10 oricum nu au contat fiind o inertie fireasca a celor 50 dinainte. In 7 ani piata muncii a reusit sa devina inca imatura la nivelul practicilor HR si manageriale si inca ieftina. Stim cu totii ca ieftin si bun nu exista, oricat ne-ar pacali cei de la marketing. Coreland aceste aspecte cu dinamismul industrial si cu scaderea demografica, ce obtinem? Forta de munca subdimensionata si instabila.

Iata insa ca exista oameni care dau bani pe studii care arata ca apa calda e calda, in loc sa dea bani pe studii care sa ateste cum sa transforme apa calda in ceea ce e nevoie sa devina. Am sa public in curand, motivata fiind de provocare, un studiu care arata faptul ca pe timpul vacantei nivelul recrutarilor scade (nu aveti nici cea mai vaga idee care este cauza, va dau doar un indiciu: vacanta….), apoi unul care arata ca in piata muncii sunt mai multe femei decat barbati (interesant, nu?) si spre toamna, intrucat este mult de lucrat la el, un studiu despre numarul exagerat de mic al femeilor care presteaza munci foarte grele.