Ce nu-mi place sa aud!

Ce nu-mi place sa aud!

1. Nu investesc in instruirea angajatilor ca si asa pleca! Ok, dar daca toti am investi in proprii angajati poate ca s-ar ridica un pic valoarea candidatilor din piata ca si asa ne plangem toti ca la priveghi ca nu mai avem ce angaja!

2. Juniorii vor salarii nejustificat de mari! Incercati sa adunati chiria unei garsoniere (in Rahova) cu plata utilitatilor, cu bugetul de mancare si o vacanta decenta pe an (nu pun doua si nu pun Paris ci 2 Mai). Vi se pare nejustificata suma?

3. L-am trimis la un curs de Project Management, de ce nu se descurca nici acum? Un astfel de curs imbogateste semnificativ cunostintele teoretice/ practice in domeniu, dar nu poate forma abilitati pe care 16 ani de scoala si 7 ani de acasa nu au fost in stare sa o faca.

4. Nu am nevoie de ajutor in recrutare, am un bun HR Manager/ Specialist care o face si e mult mai ieftin! De fapt e mult mai scump, intrucat timpul unui HR Manager e scurt si suprasaturat de sarcini care ar putea fi usor externalizate. Astfel se ajunge la situatii triste si disfunctionalitati care fac din recrutarea cea ieftina o perpetua „cooperativa munca in zadar”. Scump si ineficient!

5. Oamenii mei intarzie la serviciu! Mai natural mi se pare sa te ingrijorezi de data de finalizare a unui proiect decat de cele cinci minute pierdute la tigara.

6. Stiu si eu sa redactez un anunt de angajare! In realitate nu-i asa de usor. Trebuie sa-ti cunosti publicul tinta si sa vorbesti pe limba lui. Vad prea des anunturi de angajare pentru Project Manager caruia ii zice Sef de Divizie Informatica si ca responsabilitati se insira o lunga si incurcata barba. I-as spune asa daca as recruta pentru SRI…

7. Habar n-am ce face firma la care lucrez, eu sunt asistenta de sef (oricare ar fi el)! Tine-o tot asa, vei promova cu siguranta!

Mai sunt, voi reveni cu siguranta asupra subiectului!