Barter

Barter

Ieri, dupa o interesanta discutie cu o reprezentanta a unei firme de recrutare, care ma invita la interviu pentru un post de HR Manager in industria frigului, am constatat urmatoarele:

In primul rand ca este interesant sa primesti astfel de telefoane, intrucat mai afli cine si ce recruteaza.

Apoi ca trebuie sa mai lucrez putin la brandul personal, intrucat Valentina Neacsu nu are inca notorietatea cuvenita. Intrucat se poarta ma gandesc chiar la un rebranding. Ce ziceti de Libra Sobres? Nu stiu ce inseamna dar suna a latino si se poarta, iar Natalia Oreiro si Edith Gonzales sunt luate deja (ma refer la nume).

Nu in ultimul rand ca experienta mea profesionala este incompleta si ca mi-ar fi prins bine vara asta un stagiu de pregatire in mediu industrial, mai ales in industria frigului. La 30 si ceva de ani, recunosc asadar (cu greu) ca nu am trecut prin suficiente experiente profesionale incat sa fiu un guru in ale HR-ului. Iata care sunt experientele care imi lipsesc:

Negocierea unor contracte colective de munca (este motivul pentru care tot indemn IT-stii sa dea mana cu mana in sindicate);

Negocierea unor conflicte de munca (este motivul pentru care ma fascineaza grevele);

In general toata partea administrativa a managementului HR in mediu industrial: protectia muncii, pontaj, norme de munca…

Ofer asadar training in ale recrutarii si consultantei HR in zona de arhitectura si psihologie organizationala contra training in ale HR-ului industrial si al negocierilor colective. Sincer in zona de negociere a conflictelor l-as prefera pe Radu Vasile, fost prim-ministru si negociator sef al mineriadei de la Stoenesti. Mi se pare istorica scena de taina de la Manastirea Cozia. Ma indoiesc insa ca l-ar interesa recrutarea… Il pot ajuta insa cu niste consiliere in ale accesorizarii (ma refer la ghiul si celebra unghie solnita).