Astazi iar la Telejurnal, am vazut cascaval…

Astazi iar la Telejurnal, am vazut cascaval…

De fapt e ca la Radio Erevan, nu astazi ci aseara, nu cascaval ci prostii debitate. Dar era un telejurnal…

Asadar o duduie foarte priceputa in ale crizei a atras atentia foarte politicos asura faptului ca nu oamenii conteaza atunci cand vorbim despre productivitatea unei companii, ci masinile, tehnologia. Ca si cum masinile acelea se cumpara singurele, dupa bugete stabilite de ele insele, dupa nevoi dictate de roboti, iar productivitatea si indicii sai sunt la fel in toate companiile.

Poate ca atunci cand vorbim despre productia in masa, masina conteaza mai mult decat omul. Dar tot omul este cel care decide ce masina sa fie si tot omul o controleaza.

Eu zic ca productivitatea, dincolo de masini si muncitori, este dictata de stilul de management, de eficienta cu care se controleaza resursele si capitalul unei companii, fie ca vorbim despre oameni, bani sau tehnologie. Iar despre tehnologie care sa inlocuiasca managementul, inca n-am auzit!

Asadar inainte de a asculta pseudo-specislistii TV cum va indeamna la decizii categorice, luati o foaie de hartie (daca altceva nu aveti) si purcedeti la calcule. S-ar putea sa aveti niste surprize mai dihai ca la raposata emisiune!