5 metode a de a-l enerva pe managerul de recrutare

5 metode a de a-l enerva pe managerul de recrutare

Realitatea.net ne prezinta astazi 5 metode de a-l enerva pe managerul de recrutare.

Citez una dintre comportamentele cauzatoare de enervare: Sa fii greu de programat la interviu. Daca spui ca esti ocupat la data la care ti se propune sa mergi la interviu, ii vei face pe recrutori sa se intrebe daca merita sa te mai deranjeze la urma urmei. Este posibil sa nu mai fi contactat a doua oara.”

Cu alte cuvinte, daca un candidat este in vacanta sau implicat intr-un proiect care il solicita mult in perioada propusa pentru interviu, risca sa fie exclus din procesul de selectie. Nu stiu daca duce la ceva bun enervarea asta, pentru ca se poate pierde astfel un candidat care ar putea face diferenta.

Celelalte 4 metode sunt la fel de improbabile si ii prezinta pe cei implicati in recrutare si selectie ca pe niste persoane fara capabilitatea de a intelege ca viata este complexa si comporta multe aspecte.

Am asadar cateva comentarii. Primele sunt destinate candidatilor. Exista cu siguranta metode mai sigure de a enerva un angajator. Sa vorbesti mult la interviu, de exemplu. Mult, mult, mult. Daca esti intrerupt, e nepoliticos, daca nu, intervievatorul risca sa piarda timpul degeaba. Iata o paradigma tare enervanta… Sau, sa spui ca ai auzit lucruri urate despre firma angajatoare, detaliindu-le grobian. Angajatii agentiilor de recrutare traiesc uneori aceasta experienta bizara si urata. Nepoliticos si inutil.

Acum pentru angajatori. A recruta si selecta candidatii poate fi frustrant si obositor. Daca devine insa enervant, problema nu-i la ei!