1300 de angajati concediati… din greseala

1300 de angajati concediati… din greseala

1300 angajati ai Aviva Investors imprastiati prin lume (SUA, UK, Spania, Germania, Polonia, Franta, Canada, Italia si multe alte tari) au primit vineri, 20 aprilie 2012, un email care ii anunta ca sunt concediati.

Mesajul, alcatuit dupa toate regulile comunicarii corporatiste in astfel de situatii, descrie procedura de urmat si se incheie in culmea politetii:

„I would like to take this opportunity to thank you and wish you all the best for the future.”

Singura problema in aceasta trista situatie este aceea ca respectivul mesaj era destinat unei singure persoane si nu tuturor celor 1300 de angajati. Nu pot decat sa imi inchipui ce este inca in mintea si sufletul celor care au trecut prin respectiva situatie si ma refer mai ales la semnatarul emailului. 

Din fericire cei de la HR si-au dat seama de gafa facuta intr-un timp record, astfel dupa 25 de minute de la incident un e-mail de scuze a  fost trimis tuturor celor implicati.

„An email which was intended for a member of staff who was leaving today was accidentally sent to all Aviva Investors staff worldwide,” a declarat Paul Lockstone, purtatorul de cuvant Aviva. Tot el a adaugat ca nu exista nici un dubiu ca toti cei care au primit mesajul au realizat inca de la inceput ca au de-a face cu o eroare.

Gafa este cu atat mai grava cu cat Aviva se afla in proces de reorganizare a activitatii si restructurare a personalului, la inceputul anului fiind anuntata taierea a 160 de posturi.

Se intampla asadar si la case mai mari. Nepermis, dar se intampla!