Una calda, alta rece

Una calda, alta rece

Vestea buna: se maresc pensiile, traim asadar cu speranta ca batranii nostri, cei pe care ar trebui sa-i pretuim, vor iesi din eternul impas financiar instituit odata cu pensionarea.

Vestea proasta: sa nu credeti ca statul acorda aceste mariri dintr-un buget mai eficient colectat si gestionat. Dimpotriva: mai introduce o serie de impozite pentru salariati ca tot sunt din ce in ce mai putini in raport cu numarul pensionarilor. Intrucat constat ca guvernantii nostri au un fix in a distruge o piata a muncii deja subreda, le dau cateva idei de impozite care ar spori bugetul statului astfel incat marirea pensiilor sa reprezinte o solutie win-win pentru toti cei implicati.

Asadar, iata posibile solutii:

1. Prin legalizarea prostitutiei, cea mai veche si banoasa meserie, in scurt timp s-ar dubla PIB-ul Romaniei. E inutila invocarea de motive religioase sau morale: aceasta meserie exista, ca si patura profesionala prolifereaza, iar legalizarea ei ar duce la o scadere a riscului de imbolnavire, la un control mai riguros al sanatatii sociale si la milioane de euro anual in bugetul statului.

2. Prin scaderea sensibila a impozitelor pe salarii, ar iesi din economia subterana milioane de angajati pe care guvernul ii da dusi in Spania la capsuni, intrucat statistic trebuie sa-i incadreze undeva. Cand spun scadere sensibila, definesc o scadere care sa fie simtita pe piata muncii. Cele 2-3 procente calculate astfel incat sa fie de fapt 0,05, reduse de fiecare data, reprezinta doar praf in ochii contribuabilului. Iata asadar ca, desi pare paradoxal pentru aritmetica noastra, scaderea impozitelor ar genera mai multi bani in visteria statului.

3. Prin mai buna gestionare a banilor publici. Numai din banii cheltuiti cu schimbatul bordurilor in ultimii 2 ani in Bucuresti, toti pensionarii tarii ar fi putut face bai termale in Alpi.

4. Prin responsabilizarea celor care intra cu mainile ca-n branza in bugetul statului. Ai facut investitii prost inspirate dintr-un motiv sau altul (incompetenta, interese proprii, s.a.)? Atunci adio functie publica, libertate si tot ce ai agonisit vampirizand proprietatea publica. 

Puteti completa lista, sunt convinsa ca cea reala este mult mai lunga. Dar cui sa o trimitem?