Trei principii

Trei principii

Exista un set sumar de principii de la care nu ma abat niciodata. Sunt putine (eu = fiinta umana, deci supusa greselii si nu mi-as putea propune prea multe), sunt simple, cunoscute si abordabile. Iata-le mai jos:

 „Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face!”

Inainte de a actiona ma gandesc intotdeauna daca mie mi-ar conveni sa fiu de partea cealalta a baricadei. Este evident ca nu intotdeauna reusesc sa impac preferintele proprii cu respectivul context, dar perpetua incercare ajuta!

” Boala lunga, moarte sigura!”

Nu ma refer aici la sensul propriu al expresiei ci la durata unei actiuni sau a unui proces comparativ cu rezultatele asteptate. Mai concret spus, lalaiala unor discutii, negocieri, activitati, relatii fara ca acestea sa aiba niste concluzii partiale sau beneficii minimale, nu duce la nimic bun. De aceea incerc sa pun punct tergiversarilor si situatiilor carora nu li se arata finalul.

„Adevarul iese intotdeauna la iveala!”

Nu incerc niciodata sa ma disculp sau sa-mi demonstrez nevinovatia, intrucat nu simt nevoia. Din acelasi motiv, odata cu varsta, mi-am dat seama ca este inutil sa-mi risipesc energia cautand adevarul, intrucat mi se va dezvalui atunci cand va fi cazul.

De ce vi le spun? Pentru ca ma ajuta: ma disciplineaza, imi confera rapiditate deciziilor si echilibru reactiilor.

Este randul vostru acum. Ce principii de viata aveti? Cat de numeroase, de simple sau eficiente sunt?