Studentii nu stiu sa-si faca CV!

Studentii nu stiu sa-si faca CV!

Acestea sunt concluziile unui studiu facut in Universitatea din Bucuresti. Sunteti surprinsi?

Constatam asadar ca: pe de o parte la scoala invatam sa scriem adeverinte, cereri si scrisori catre bunici, dar nu ceva util in viata de zi cu zi. Pe de alta parte scoala romaneasca (iar ea…) nu dezvolta abilitatea de a fi proactiv, de a cerceta, de a studia pe cont propriu. Un singur search pe Google.ro dupa „sfaturi CV” sau „redactare CV” ne pune la dispozitie documentatia necesara, modele, trucuri, etc.

As face insa o cercetare si mai interesanta: oare cat la suta din populatia Romaniei nu a auzit inca de Google? Si oare cei care cred ca este o injuratura mai elevata sunt toti din mediul rural sau din categoria celor cu studii mai mici decat medii? Am dubii, confirmate din numeroase discutii informale avute.

Ce e de facut? Se pare ca nu numai mai marii invatamantului, dar si studentii au senzatia ca nu consilierea si consultanta in cariera este solutia problemelor punctuale (vezi reactia BEST Iasi). Iar problemele grele practic nu exista – totul este perfect! Cine-i Domnule Google asta si de ce spui cuvinte jignitoare?

Daca sunteti in faza de redactare al unui CV si nu prea stiti de unde sa o apucati, gasiti aici si aici articole care v-ar putea fi de folos. Daca vreti sa protestati impotriva tembelizarii romanului prin mijloace de educare in masa precum cel amintit, puneti-va pe comentat. VOX POPULI, VOX DEI!