Gandirea pozitiva si pisica neagra

Gandirea pozitiva si pisica neagra

Trec printr-o perioada agitata, am visat aseara un pui de pisica neagra ceea ce nu cred ca e chiar bine, dar nu ma las doborata. Mama ei de pisica!

In general cu totii avem o natura duala: lenea se impleteste cu vointa de a finaliza un lucru, tristetea cu credinta ca lucrurile se vor aseza, incapacitatea cu necesitatea de a actiona. Depinde acum care dintre cele doua laturi este mai puternica.

Pledez astazi pentru atitudinea pozitiva. Adica in favoarea acelui amalgam de optimism ponderat de ratiune si de vointa intarita de o motivatie optima. De credinta ferma si nezdruncinata ca oricat de rau ar fi, lucrurile se pot rezolva. Cred ca atitudinea pozitiva reprezinta o cheie a succesului. Indiferent cat de bine si de strategic iti planifici viata personala, cariera, afacerea si subdiviziunile lor, momentele dificile nu te ocolesc. Treci peste ele cu gratie sau te innamolesti? Gasesti calea de a iesi la suprafata sau te scufunzi in adancul problemelor tale?

Atitudinea pozitiva este un stil de viata educat sau autoeducat. Pentru noi, cei invatati sa credem ca viata noastra nu poate fi buna decat sub aripa ocrotitoare a bravului conducator, este mai greu. Pentru cei care il vad de mici pe Basescu personaj de benzi animate e mult mai simplu.

Trebuie asadar sa va impuneti si sa trageti de voi pentru a trece de starile proaste. Sa gasiti imboldul de a va ridica desupra problemelor si de a le controla. Primul pas este sa aveti incredere in voi. Sa credeti cu tarie ca aveti cunostintele, abilitatile, capacitatile de a gasi si pune in practica solutii eficiente. Apoi incercati abordari conventionale: analiza problemei, identificarea posibilelor rezolvari, luarea unor decizii, sau neconventionale: scrieti intr-un jurnal sau pictati pentru a va elibera de tensiuni, proiectati problemele in viata unor oameni de succes („Cum ar fi reactionat Bill Gates daca ar fi fost dat afara de la primul job? – Las ca va invat eu cum se face software!” , „Cum a reactionat Donald Trump cand a falimentat? – Multumesc familiei pentru imprumut!”) sau certati-va cu pisica (daca nu aveti o pun la dispozitie pe cea din visul meu) imaginandu-va ca este clientul cel mai de seama pe care il aveti. Rezolvarile apar cand si de unde nu te astepti.

Ganditi deci cu + nu cu -!

Chiar asa, oare doi oameni cu atitudine pozitiva se resping reciproc? :))