Feed-back

Feed-back

Deunazi am avut o confruntare constructiva pe o tema oarecare. Fac parte dintre norocosii (!?!) care atunci cand cer parerea celor din jur primesc invariabil raspunsul: „NU e bine!!!” Incep sa-mi inteleg managerii tineretii mele care se inconjurau de persoane… pozitive, ca sa zic asa!

Cum oferi asadar feed-back fara sa scoti pe cineva din minti? (Valabil si pentru mine!) Este poate cea mai importanta activitate a unui manager, parinte, profesor, elev, coleg, … si fara doar si poate cea mai prost asumata.

  • NU incepeti comunicarea cu o negatie! ­čÖé „NU”-ul este agresiv. „NU imi place!” este agresiv si neconstructiv.
  • Evita critica fara argumente. Amana critica pana cand le capeti.
  • Critica pe un ton placut, indus in mod voit, daca altfel nu se poate. Tipatul dauneaza grav calmului propriu si celui al interlocutorului.
  • Incearca sa te pui in pielea celui din fata ta. Tie cum ti-ar conveni sa ti se comunice anumite lucruri? „Te-ai priceput si de data asta…” sau „daca data trecuta te-ai descurcat, acum ai cam rasolit-o”?
  • In cazul contrargumentelor repetate incearca sa-ti pastrezi calmul. „Eu am dreptate!”, „E ca mine si gata!”, „Eu sunt seful si asa facem!” nu-s concluzii prea eficiente.

Oricum ar fi, ca mine ramane!