Ce a fost mai intai: oul sau gaina?

Ce a fost mai intai: oul sau gaina?

Unde oul = lamurirea situatiei la firma la care lucrezi, iar gaina = acceptarea unei noi oferte de angajare.

Exista normal doua puncte de vedere diferite, intrucat situatia impune abordari diferite:

1.Oferta de angajare la o alta firma vine pe fondul unor neintelegeri/ nelamuriri/ situatii de tot felul la actuala firma. Normal si cinstit ar fi sa-ti lamuresti nelamuririle si sa purcezi la a cauta in caz ca nimic nu se rezolva. Dar cine face asa? Traseul frecvent ales este: purcezi la cautare, gasesti si incerci sa mai lamuresti ceva in ceasul al 12-lea. Lamuresti – ramai, nu lamuresti – pleci. De regula plecarile ambitioase sunt si nefericite. Intrucat lucrurile nu-s clare, decizia bazata pe informatii neclare n-are cum sa fie una inteleapta.

2.Oferta de angajare de la o alta firma te ia prin surprindere. Daca te surprinde foarte placut, decizia este ca si luata. Exista insa si sansa ca firma la care inca mai lucrezi sa te surprinda si mai placut. Si dintr-o surpriza intr-alta mai ca nu stii ce sa faci.

Deci: clarificam si acceptam sau acceptam si clarificam?

Oricum ar fi, capra si varza nu pot fi impacate simultan, desi poate ca oul si gaina au aparut impreuna. Sa strangi mana unui angajator, oricare ar fi el, si apoi sa te prinzi ca ai decis prost, nu-i tocmai fair si nici nu-ti face cinste. Stai, gandeste, analizeaza temeinic, mai intreaba-l de sanatatea lui si a firmei daca nu esti convins, mai zi-i ca-i cam stans la punga, ca vrei scaun de piele cu vibromasaj, iar cand ai zis „Da” si ai semnat si un act, las-o asa! Cum ar fi sa bati palma cu o firma si dupa ce ai zis adio fostilor colegi si ai predat totul proaspatului tau inlocuitor sa fii anuntat: „a,… pai ne-am gandit mai bine, promovam secretara; dar postul ei ramane vacant, te intereseaza?”.

Cu alte cuvinte: ca-i oul, ca-i gaina, e ok. Dar ou, gaina, iar ou, iar gaina, nu da bine la imagine. Capra sau varza e ok. Capra si varza, capra si varza si lup, capra si varza si lup si vanator, nu face bine decat la bugetul pe termen scurt.

Alegeti intelept si spuneti „da” greu si definitiv. Si cand va angajati si cand va casatoriti!