Spala podele desi are diploma universitara

Spala podele desi are diploma universitara

De ceva vreme a aparut in presa cazul unei absolvente de master care este femeie de serviciu la Universitatea de Muzica din Timisoara.

Desi usor (sau serios, dupa caz) tabloidizata, povestea este interesanta. Viorica Pascalau chiar a facut un master si chiar spala podele. Femeia a intrat la facultate in baza notei avute la examenul de bacalaureat in urma cu aproape 11 ani si a absolvit studiile universitare in 2005. In prezent are 50 de ani.

Nivelul de indignare al celor care au scris despre acest caz este crescut. Cum este posibil ca o cineva atat de instruit sa fie femeie de serviciu?

Pai se poate si am sa va explic de ce.

Este cert ca persoana in cauza are abilitati academice care i-au permis respectivele performante in invatare. Ne-o arata diploma obtinuta intr-un domeniu care nu este accesibil tuturor.

La fel de cert este insa ca nu are abilitatile sociale necesare succesului profesional. Ne-o arata insasi lipsa acestuia.

Sunt putine profesii in care conteaza doar cunostintele, talentul, inteligenta. Atat de putine, incat trebuie sa depasesti excelenta in a le atinge. In rest, ai nevoie de numeroase alte ingrediente care nu au legatura cu stiinta de carte sau inteligenta superioara. Ma refer la abilitatile de comunicare, cele de relationare cu cei din jur, leadership, capacitatea de a ajunge la un compromis, toleranta la frustrare, adaptabilitate si numeroase altele asemenea. N-as putea sa spun exact ce, dar sigur ceva lipseste.

Poate ca absenteaza chiar motivatia. Pozele ne arata o femeie care nu intentioneaza sa-si depaseasca statutul actual (haine cernite, basma pe cap), iar vorbele dezvaluie o persoana care abia asteapta pensia, datorita esecului profesional. Oricat ti-ai dori ca angajator sa treci de aparenta, intotdeauna spune ceva.

Concluzionand: o diploma nu garanteaza succesul profesional. Indiferent daca este in robotica, muzica sau turism, obtinuta la Universitatea din Timisoara sau la Harvard. In plus, nimeni nu este obligat sa angajeze o persoana doar pentru ca a obtinut o diploma universitara. Fiecare companie isi alege angajatii cum crede de cuviinta, in baza a ceea ce i se pare relevant.

Gasiti mai jos cateva articole despre acest caz:

Incredibil! Re masterat in robotica, dar este femeie de serviciu la o facultate!

Femeia de serviciu cu studii superioare, diploma de inginer mecanic si master in robotica

Femeia de serviciu cu master in robotica a ramas la m?tur?. Vezi cum au dezamagit-o sefii unei multinationale!