Sfaturi, sfaturi

Sfaturi, sfaturi

Rubricile de cariere contin in general cam o tona de invataturi: „Cum sa iti imprezionezi seful?”, „Cum sa treci interviul de angajare?” , un chintal de interdictii „Nu accepta oferte de angajare de la multinationale!”, „Nu manca la birou!” si kilograme de atentionari: „Atentie la atitudinea sefului!”, „Atentie la colegi!”, „Atentie la neatentie!”.

Retele se poarta si este natural asa. Este mult mai simplu sa urmaresti niste pasi prestabiliti ai carierei si sa esuezi (culpa apartine altuia), decat sa iei propriile decizii si sa suporti consecintele.

Singura problema este ca vorbim despre niste termeni mai mult decat variabili. Ca indivizi, suntem unici, avem personalitate distincta si modele de comportament diferite. Experientele profesionale care ne compun cariera, sunt si ele unice, nerepetabile, asemeni noua.

Este motivul pentru care unii au succes si unii esueaza. Unii sunt fericiti, altii nu. Unii pot, altii stau si plang pe margine. Pentru ca unii risca, isi cauta drumul propriu, iau decizii dificile, au rabdarea sa le duca la capat, iar altii cauta reteta de succes, o gasesc, o pun in practica si apoi blameaza soarta cruda, generatoare de esec.

Suntem liberi sa facem ce vrem si nimeni nu are dreptul de a ne interzice sa incercam un drum sau altul.

Asadar, munceste mult si dezinteresat si sigur iti vei impresiona seful, mergi la interviu cu tot ce ai mai bun: pe tine, ajuta-ti colegii si nu va mai conta altceva si accepta orice oferta ti se pare tentanta. Singurele interdictii: nu uita de tine, nu te neglija si nu te zgarci in a face tot ceea ce iti sta in putinta. Si primeste orice sfat cu filtrul propriei minti!