Norocosii

Norocosii

Auzim adesea constatari precum: „Norocoasa, are o cariera de invidiat!”,  „Norocosul, are o casnicie fericita!” sau multiple astfel invocari ale norocului in destinul personal si profesional.

Norocul exista si nimeni nu poate contesta asta. Dar norocul este pe termen scurt. Vine sub forma de oportunitati neasteptate, nesperate, care cer decizii prompte si radicale. De cum actionam asupra norocului actual, influenteaza un alt noroc viitor. Sau ghinion. Si tot asa.

Sa gasesti un job bun este noroc. Sa intalnesti femeia visurilor tale este un noroc. Sa castigi la loto o suma de bani se cheama tot noroc.

Castigarea unor batalii pe termen lung insa, nu are nicio legatura cu norocul. Sa ai o cariera implinita inseamna mult mai mult decat o oportunitate avuta la un moment dat. Inseamna munca, determinare, compromis, curaj. Inseamna sa stii sa faci ceva cu jobul acela bun, sa te dezvolti, sa cresti, sa te adaptezi. Sa ai o casnicie fericita nu este un noroc. Este multa intelepciune, daruire, incredere, devotament. Sa ai o situatie financiara stralucita nu este echivalentul castigului la loto. Presupune inteligenta financiara, spirit antreprenorial, respect fata de banii castigati, indiferent ca au venit ca noroc sau ca rasplata a unei munci asidue.

Norocosii exista asadar. Cineva le-a dat la un moment dat. Dar au primit cu recunostinta si-au bagat singuri in traista, de fiecare data.