Incurcate sunt caile carierei

Incurcate sunt caile carierei

In Romania angajatorii prefera carierele liniare ascendente, adicatelea oamenii care aleg un drum si nu se mai abat de la el. In tentativa de a darama din miturile false ce strajuiesc recrutarea, iata cateva exemple de oameni cunoscuti a caror cariera a parcurs cel putin un moment care pare „din alt film”:

Inainte de a fi mare om politic de un mare caracter, Traian Basescu a avut o celebra cariera marinareasca. Ea (cariera) explica multe, dar explicatiile nu fac subiectul discutiei in cauza.

Inainte de a fi politolog si prezentator TV, Stelian Tanase a fost impresarul trupei IRIS. Mircea Badea a pomenit aseara acest aspect, as mai avea o singura curiozitate, privitoare la coafura impresarului.

Apropos de Mircea Badea, acesta s-a vrut antreprenor. Posesor al unei fabrici de chibrituri intr-o era ce parea a gasi solutia telepatica a aprinderii focului, demersul de a fi „patron” a esuat evident lamentabil.

Mihaela Radulescu a practicat, conform propriilor spuse, taximetria fara autorizatie. Masina-taxi era Oltcitul din dotarea proprie, cariera in acest domeniu luand sfarsit la initiativa Politiei Rutiere. Eu tot caut punctul cheie al carierei sale, cam pe la Revolutie il caut…

Si pentru ca tot am ales numai autohtoni si tot ma aflu si eu prin preajma, chiar daca nu sunt celebra precizez ca, inainte de a fi recruiter si consultant HR, am fost invatatoare intr-un sat din Baragan. Nu stiu altii cum sunt, dar mie mi-e dor de vremurile acelea in care imi dadeam tot salariul pe un tricou…

I rest my case!