Compromis si cariera

Compromis si cariera

Intrucat azi in mod categoric nu-i o zi buna pentru business si cu atat mai putin pentru relaxare, invoc spiritul reclamei de la Sprite. Sa ne uitam asadar la altii mai ghinionisti in ograda! Azi il avem pe regele Hagi, care a invatat pe propria-i piele ca cine intra in troaca ajunge hrana porcina.

Provenit dintr-o generatie norocoasa si adulata si fiind varful de lance al acesteia, la final de cariera sportiva si inceput de cariera in ale antrenoratului, Hagi se confrunta cu banala problema: lipsa de experienta cumulata cu faptul ca fiind o vedeta, greselile nu numai ca-i sunt indelung comentate, dar nici nu par a-i fi iertate. Evident ca intr-o lume in care se invart bani multi precum fotbalul goana dupa rezultate este acerba si nimeni nu are timpul necesar sa le astepte. Si totusi cluburile par dispuse sa-l ofere, ulterior cerandu-l inapoi cu dobanda.

Il stim pe Hagi cu temperament spumos si gata oricand sa-si apere blazonul regal. Iata insa ca si regii fac compromisuri: a ales oferta abraziva pentru personalitatea sa, dar cu luciu mare pentru blazon, iar acum e dispus sa suporte asprimea preconizata pentru a-si recapata statutul dorit. De ce a ales Hagi sa fie impaciuitor cand toata lumea se astepta la o demisie? Se cheama compromis si-l facem toti din cand in cand. Cred ca ne va fi mai simplu tuturor stiind ca si pe la case regale acest concept este notoriu.

Invatam din patania de fata doua lucruri: ca in fata unor situatii de viata suntem toti egali (desi am jura ca nu-i asa!) si ca roata vietii se invarteste in mod aleatoriu, parlitii de altadata ajungand uneori creatorii de destine de azi.