Cand voi fi mare vreau sa ma fac programator

Cand voi fi mare vreau sa ma fac programator

Intotdeauna a fost o moda a meseriilor. Rand pe rand, a constituit o mare mandrie sociala sa fii doctor, preot, profesor sau avocat. Rand pe rand parintii si noi am facut previziuni privitor la bugetele salariale alocate pentru fiecare profesie pe care o credeam potrivita. Ne-am inchipuit insa vreodata ca vor fi la mare cautare meseriile mai putin scolite? Ne-am inchipuit ca vom ajunge in situatia in care un sudor sau un constructor va castiga mai mult decat un doctor?

Astazi pledez pentru alegerea dezinteresata a meseriei. Nu conteaza ce se va purta si nici daca in acea breasla va creste spectaculos salariul in urmatorul cincinal. Nu conteaza ce zic previziunile specialistilor si nici ale pseudo-analistilor din familie sau scoala. Conteaza ce ne-ar place sa facem o viata intreaga, dezvoltandu-ne totodata si ce stim, putem si vrem.

Asadar, stiu ca se poarta programatorii – au salarii mari si stau toata ziua pe scaun – cool nu?, dar nu-i suficienta o facultate de profil sa te transforme in acel guru care castiga mult si are un statut profesional de invidiat. Nu oricine poate ajunge acolo: trebuie sa iti placa, sa stii cum, sa poti si sa vrei.