Pozitive

Pozitive

Este important sa gasim si vesti incurajatoare in ciuda abundentei negre din ultima vreme. Asadar:

Un nou tip de elicopter greu va fi produs la Ghimbav, incepand cu 2017. Numit H215, se estimeaza ca vor fi produse anual aproximativ 15-20 de bucati. Mai multe detalii, in Capital.

De asemenea, Ziarul Financiar anunta ca Ford Romania, cel de-al doilea con­struc­tor auto din tara, care detine uzina de la Craiova unde produce mo­delul B-Max si motorul Ecoboost de 1,0 litri, isi propune sa investeasca in pro­gra­me de training pentru angajatii fabricii, punand punct astfel programelor de disponibilizari.

Wall-street.ro prezinta o vasta analiza a fenomenului ousourcing in Romania care cuprinde peste 200 de companii cu circa 67.000 de angajati si ocupa la nivel de tara aproximatix 500.000 mp de birouri.

La final, din seria  „Misiune Imposibila”, Profit.ro prezinta ambitia noului Guvern de a implementa un sistem de management al performantei sau macar o schema de remunerare contingenta.

Este un pas urias ca cineva isi propune la inceput de mandat un astfel de proiect generos. Timpul pare prea scurt pentru a pune in miscare un sistem intepenit, dar a crea premisele unei implementari ulterioare si tot ar fi un pas inainte.