Cariera – voia sortii sau a noastra

Cariera – voia sortii sau a noastra

Am gasit printre fisiere mai vechi o prezentare din 2009, facuta unor IT-sti adunati la un Summer Camp. Adica unor tineri aflati in plina dinamica a carierei, unor rasfatati ai sortii chiar, care se asteptau, cu siguranta, la altceva.

Imi amintesc acum perplexitatea cu care au privit si au ascultat, tristetea cu care au remarcat ca suntem cu totii datori cu o batranete, inclusiv profesionala si rumoarea pe care a starnit-o fraza de la capitolul „si altele”, scrisa cu litere mici, care nu parea a fi foarte de impact, dar care a lovit nimicitor:

„Intre 40-50 de ani, pe plan profesional se incearca atingerea celor mai inalte expectatii. In cazul in care acestea nu pot fi atinse, cerinta de schimbare devine atat de mare incat s-a raspandit ideea ca in acest interval omul isi schimba fie slujba, fie locuinta, fie partenerul de viata.”

Ma uimeste acum ca am prevazut bine atunci cand descriam viitorul industriei. Desi inca se vorbeste despre IT in termeni de hiperbole ale salarizarii si mediului de lucru, situatia nu este deloc roz. Piata locala e tulburata de acuzatiile de coruptie si contractarea investitiilor facute de stat in solutii IT, iar corporatiile nu ofera perspective profesionale atat de tentante din punct de vedere al dinamicii profesionale.

Gasiti prezentarea aici: Cariera-voia sortii sau a noastra

Este inca actuala si nu doar in domeniul invocat. Nu ezitati sa-mi spuneti parerea voastra dupa ce o vedeti.