Laserul de la Magurele – Au inceput angajarile

Laserul de la Magurele – Au inceput angajarile

Institutul National de Fizica si Inginerie Nucleara a inceput angajarile pentru proiectul ELI-NP de la Magurele in cadrul caruia va fi construit cel mai puternic laser din lume. Pe site-ul dedicat proiectului a fost publicat anuntul: „Se primesc in mod continuu aplicatii pentru posturile de la ELI-NP. Numarul de angajati ELI-NP va creste treptat pana la 250 in anul 2018, dupa mai multe sesiuni de concurs”.

Posturile scoase la concurs sunt de Inginer, Cercetator Senior si Junior si de Tehnician. Nicolae Zamfir, director general al Institutului National de Fizica si Inginerie Nucleara „Horia Hulubei” si manager al proiectului ELI in Romania, a declarat pentru HotNews.ro ca „pana acum au fost depuse in jur de 15 CV-uri”.

Candidatii care vor castiga concursurile pe aceste posturi „vor fi angajati ai Institutului National de Fizica si Inginerie Nucleara ‘Horia Hulubei’ (IFIN HH), dar angajati pentru a lucra la acest proiect. Deci este vorba despre o subunitate separata, astfel incat angajatii din prezent ai Institutului sa nu fie si angajati automat pe ELI-NP„, a explicat directorul institutului. Acesta a precizat ca salariile vor fi asigurate din proiectul pe fonduri europene si nu din bani de la buget.

Mai multe detalii pe hotnews.ro.