Cat castiga romanii in strainatate?

Cat castiga romanii in strainatate?

Saptamana Financiara a realizat un top al salariilor oferite angajatilor romani din strainatate.

Potrivit publicatiei, angajatorii straini ii platesc cel mai bine pe cei care activea­za in medicina, inginerie, IT, arhitectura, restaurant/catering, pe­trol si gaze, transport, constructii de masini, logistica si entertainment. 

Astfel, un medic specialist poate ajunge la venituri lunare de 15.000 de euro. Un psihiatru angajat intr-o tara scandinava are asigurat un salariu in­tre 5.000 si 8.000 de euro, iar un neurolog are posibilitatea unui salariu de 10.000 de euro. In cazul personalului mediu din sistemul sanitar salariile pot de­pasi 3.500 de euro.

Si in­gin­erii sunt bine remunerati, avand lefuri de peste 5.000 de euro. Specia­listii din IT pot ajunge la un venit lunar de pes­te 5.600 de euro. Salarii foarte ge­ne­roase apar si in entertainment, unde salariile pot depasi 5.000 de euro. Un arhitect cu un CV impresionant poate castiga din munca sa un salariu de peste 8.000 de euro. Si personalul calificat din domeniul restaurant/catering este curtat de angajatori cu veni­turi mari, care pot depasi 5.700 de euro. Foar­te bine platiti sunt si specialistii in petrol si gaze (5.700 de euro), constructii de masini (5.000 de euro), logistica (5.000 de euro) ai transport (4.300 de euro).

In categoria celor mai slabi remunerati intra specialistii in contabilitate/finante/banci, ser­vi­cii clienti/call centre, resurse umane/psihologie.