Cat inseamna recrutarea si selectia?

Cat inseamna recrutarea si selectia?

Din prisma unui recruiter, trebuie sa spun ca inseamna totul. Sa gasesti cei mai buni angajati si sa ii motivezi sa ti se alature este esential pentru orice afacere. De aici incepe totul, deci recrutarea si selectia genereaza restul.

Din prisma unui consultant insa, trebuie sa recunosc ca nu mai inseamna chiar atat de mult. Mai important decat omul potrivit este sa creezi un loc in care oricine poate deveni rapid si cu costuri mici, potrivit. Pentru ca degeaba ii aduni pe cei mai buni, daca nu poti sa ii folosesti la maximum potentialului lor.

A crea in mod intelept structuri si rolului care sa se adapteze facil, a crea o cultura in care performanta sa fie normalitate si nu slogan, a crea un mediu in care cei ce nu stiu invata si practica imediat, devin astfel esentiale.

In acest caz nu exista cale de mijloc, asadar recrutarea si selectia inseamna diferit pentru fiecare companie in parte. Inseamna enorm pentru cei care sunt la inceput sau pentru cei neputinciosi in a gandi strategic restul proceselor HR si inseamna putin pentru cei care deja au facut-o. Inseamna diferit si pentru fiecare departament si chiar pozitie in parte. Mult pentru cei care au nevoie stringenta de know-how si putin pentru cei care au nevoie doar de colegi care sa-l practice.

Pentru tine, companie, departament, manager, cat inseamna recrutarea si selectia?