Tot a venit vorba…

Tot a venit vorba…

…despre interviuri, iata un articol de mare angajament: „Cum sa ma imbrac pentru un INTERVIU„!

Priviti poza cu domnisoara cu atitudine batoasa, imbracata ca Supernanny si spuneti tare: „ASA NU!!!”

Mai in gluma, mai in serios, atunci cand iti alegi tinuta pentru interviu conteaza: sa fie din propria garderoba, sa nu aiba conotatii negative (nu-i buna bluza de inmormantari, intrucat va poate da o stare aparte…), sa fie decenta si potrivita postului respectiv. Blugii pot fi o optiune ok in cazul in care candidatura este pentru pozitii de junior sau pentru pozitii care nu presupun contactul cu clientii. Daca ati purta costumul de la nunta in astfel de context ati arata sau artificial sau pretentios. Hainele sunt indici de statut, asa ca sunt importante pentru unii intervievatori. Personal am vazut oameni purtand costume cu doua numere mai mari sau mai mici, imbracati in motociclisti, cu cercel (mic e drept) in nas, cu tricouri jerpelite care s-au dovedit a fi niste extraordinari profesionisti. Recunosc ca nu-mi plac camasile negre, lucioase si mulate precum si accesoriile mari, aurii la domni si tinutele provocatoare la doamne. Si da, piercing, par oxigenat, aur mult accesoriza la costum de blugi, merg atunci cand candidezi la postul de dealer de masini la mana a doua aduse cinestiecum din Germania.

Asadar adaptati tinuta la context, dar imbracati-va asa cum o faceti voi. Hainele sunt doar ambalajul. Disonanta: prea stralucitoare pentru un continut banal, strica. Viceversa este inofensiva.

Daca va intrebati cum am ajuns sa citesc acest articol, precizez ca practic m-am abonat la newsletter-ul respectiv, desi teoretic n-am facut-o. Oricum, vine zilnic si aflu tot felul de chestii interesante, precum ca tricotajele sunt din nou in voga si Posh admira nazismul. Despre acestea insa, cu alta ocazie!