Disparate

Disparate

Adrian Stanciu sustine in BS ca invatamantul universitar ar trebui privatizat in totalitate. Hmmm… Este invatamantul privat o optiune? Privind la ce se intampla acum in Universitatile particulare, la lipsa de standarde in zona de selectie (admitere), la diplomele date pe banda rulanta, as jura ca nu. Nu in Romania, nu acum.

Rodica Nicolae ne indeamna sa lucram la nuante. Femeile au deja un avantaj major si natural in fata barbatilor, cel legat de procreere asa ca n-ar trebui sa ne luptam atat sa-i ajungem din urma. Poate ca suna aiurea venind din partea unei femei ceea ce spun acum, dar cred ca alergand in pauze pentru a ne alapta copiii nu dovedeste decat ca ne punem de-a curmezisul cursului natural al lucrurilor. Nu ca eu as face altfel, dar cred ca presiunea sociala asupra femeilor este nedreapta si neproductiva. Trebuie sa ne asumam prea multe statuturi, prea costisitoare psihologic si financiar ca la final sa iasa cu plus.

Fiinca tot a venit vorba de natura, aseara am fost la stadion. Spectacol frumos, goluri multe, suporteri inflacarati, cuvinte grele, coji de seminte in cap. Nu voi analiza meciul si nu zic nimic de fotbalisti, ca nu ma pricep, dar la nivel de prezenta generala nu avem fata de Champions League. Un announcer care citea franceza mai ceva decat la clasa a 3-a, tribune pe jumatate pline, cola vanduta ca in barul adolescentei mele, in general parca eram pe un stadion de liga mai joasa la un meci amical. Noroc cu atmosfera din tribune! Fratilor altii stiu cu marketingul, cu customer care, cu dastea grele, ca-i business pana una alta!

Noi chiar ne cautam colegi. Imprastiati va rugam vestea.