Vesti, stiri, diverse

Vesti, stiri, diverse

Din Ziarul Financiar aflam ca rata somajului a scazut in mai fata de aprilie.  Din pacate cel mai probabil vorbim despre someri a caror perioada legala de sustinere financiara din partea statului a expirat. Practic ei raman someri, desi teoretic nu mai sunt. Si cum teoria dicteaza statistica, rezulta ca avem mai putini someri, desi probabil sunt la fel de multi.

O veste buna este totusi: companiile (aparent si statul) au incetat sau au incetinit ritmul concedierilor. Altfel nu s-ar explica scaderea.

Vestea proasta vine de la Realitatea.net. Acestia publica rezultatele unui studiu care arata ca Romania este una din tarile cu cele mai mici sperante de angajare in viitorul apropiat. Sanse mai mari pe plan european par a avea Polonia, Germania, Austria si Suedia.

Aceeasi sursa, alt studiu, via Evenimentul Zilei: Patronii reiau recrutarile de personal (nefericita alegere cu patronii, imi permit a comenta).

Si daca vreti  un job sezonier, Romania Libera prezinta o lista cu optiuni. Patroni straini de data aceasta.

Wall-Street vine cu o reteta de succes pentru lideri, furnizata de Jim Bagnola. De bun simt pentru unii, nefireasca pentru altii, este insa un rezumat extrem de pertinent al leadershipului.

Eu va doresc sanatate, ca-i mai buna decat toate.