O abordare mai fireasca

O abordare mai fireasca

Un om intelept a zis la un moment dat ca atunci cand nu poti schimba o situatie, tot ce poti face este sa schimbi atitudinea fata de ea.

Cam asta ramane de facut in cazul pietei muncii din Romania, pentru ca persista bocetul prelung al lipsei de candidati valorosi.

Ce inseamna in acest caz o schimbare de atitudine?

As incepe cu investitii consistente in imaginea de angajator. Si nu vorbesc numai de bani, ci mai ales de vointa de a asculta feed-back-ul celor care intra pe poarta companiei in postura de candidati si angajati si schimbarea unor lucruri simple. De ce este inca nevoie de aceasta? Pentru ca doar asa reusim sa atragem acei candidati care intradevar fac diferenta.

O alta investitie necesara: cea in instruirea angajatilor. Niciodata nu va exista un angajat care sa fi lucrat inainte intr-un post cu compatibilitate de 100% si intr-o companie cu acelasi set de valori, aceleasi proceduri, aceleasi obiective. De aceea instruirea este esentiala si, credeti-ma, costa mai mult lipsa ei.

Inca o investitie: in instrumente de lucru moderne si eficiente. Nu puteti cere angajatilor sa performeze, daca nu au la dispozitie tot ceea ce au nevoie sa o faca. Inca mai exista solutii rudimentare acolo unde chiar este nevoie de ceva inovatie si tehnologie si mi se pare ca nu ar trebui sa ne mai permitem.

Nu in ultimul rand as aminti o infuzie mai mare de leadership. Pentru ca niciodata angajatii nu vor performa daca nu sunt influentati si condusi spre a o face, daca nu au modele pozitive de urmat si daca nu primesc regulat feed-back constructiv.

Mi se pare o abordare mai fireasca. Dar si utopica, cel putin momentan.

Cititi si: Avem piata muncii pe care o meritam