Noi servicii(?)

Noi servicii(?)

Analizand cum au decurs ostilitatile pana acum se constata ca:

Activitatea de consultanta nu a avut mare cerere. Pe ici pe colo, prin puncte neesentiale, e drept ca nu a lipsit cu desavarsire. Consider totusi ca la cum se prezinta lucrurile in piata, e o mare nevoie de consultanta HR. O imensa nevoie. Companiile inca nu stiu sa se organizeze in structuri functionale, inca nu constientizeaza ca satisfactia angajatilor este un indicator important, inca nu realizeaza ca dificultatile in a atrage noi angajati pornesc de regula din interiorul lor si nu din afara.

Serviciile de consultanta ITex (ITex  Organizational Architecture si ITex Healthy Organization) nu pot sa dispara. Dar pot fi redefinite. Cum ar suna ITex „Your HR Consultant” un serviciu care sa le inglobeze pe amandoua si care sa puna la dispozitie fizic, un consultant HR? Rolul acestuia ar fi ca intr-o perioada predefinita de timp (1-3 luni) sa puna la punct arhitectura organizationala a companiei si sa testeze sanatatea organizatiei. Cu alte cuvinte, la finalul intervalului agreat, compania client va avea structuri functionale, exprimate prin organigrama si fise de post si va cunoaste metodele de imbunatatire a climatului organizational. Acest consultant ar putea suplini lipsa fizica a specialistului HR din cadrul organizatiei sau lipsa de obiectivitate a acestuia generata de experienta mare in cadrul organizatiei.

O alta constatare: specialisti HR sau viitorii specialisti HR nu cunosc inca metodele concrete prin care pot recruta si selecta potentiali angajati, nu stiu sa faca analiza de post coerenta sau sa redacteze documente specifice activitatii HR, care sa fie clare, coerente si eficiente. Evaluarea de personal, diagnozele organizationale par niste termeni atat de abstracti… Si nu sunt asa. Exista strategii, metode, instrumente functionale. Cum ar suna ITex „You learn”, un pachet de servicii de instruire, dedicat atat companiilor care vor sa-si instruiasca angajatii in domeniu resurselor umane, dar si persoanelor care vor sa dobandeasca cunostinte si abilitati concrete din domeniul respectiv?

Cum ar suna?