Cum a fost la seminar?

Cum a fost la seminar?

Ieri a avut loc seminarul cu tema „Evaluarea performantelor angajatilor„. Am discutat despre noul cadru legislativ si contextul in care au aparut modificarile, despre managementul performantei si evaluarea performantei, despre practicile dezirabile de personal in evaluarea de personal, despre obiective, criterii, dosare de personal, ITEX440.

Las participantii sa-si spuna opinia cu privire la calitatea continutului si a prezentarii in sine. Eu le multumesc pentru participarea activa, pentru numeroasele intrebari si pentru ca au format un grup de discutii dinamic, in care fiecare a invatat de la fiecare.

In ceea ce ma priveste, discutiile avute mi-au confirmat o parte din temeri:

-> intre administrarea de personal si managementul strategic al resurselor umane se casca o prapastie adanca si in acea prapastie sunt localizate numeroase firme autohtone care prefera sa-si administreze si nu sa-si conduca spre succes angajatii;

-> departamentele de resurse umane nu au bugete alocate; tot ce fac trebuie sa fie gratis, bun si rapid. De unde se impun urmatoarele doua concluzii:

-> se cauta asadar retete de-a gata, rapide si usoare pentru ceva ce nu poate fi pus intr-o astfel de forma. Evaluarea de personal este parte integranta a managementului performantei, iar managementul performantei este determinat de ADN-ul fiecarei organizatii in parte, este deci unic, individualizat;

-> cel mai de temut concurent al consultantei HR este Google. De aici rezulta empirism si dificultatea de a intelege conceptele intr-un mod integrat.

Las pentru final cea mai trista concluzie, cu cate majoritatea participantelor a fost de acord si pe care eu am intuit-o cu ceva timp in urma: in majoritatea firmelor autohtone evaluarea angajatilor se va face formal, doar pentru ca asa zice Codul Muncii.

Mai multe detalii ale prezentarii vor fi accesibile in curand abonatilor la Newsletter.