Catre candidati

Catre candidati

1. Nu mai trimiteti CV-ul pe mail punand la „To:” toate firmele de recrutare gasite prin directoare! Este nepoliticos, neplacut si neproductiv. Daca este greu sa personalizati mesajul, incercati sa puneti la „To:” propria adresa de mail si la „Bcc:” restul.

2. Nu mai fiti amuzanti! Umorul e ok la momentul potrivit, la interviu de exemplu. In mailuri sau in aplicarile online va transforma in personaje comice dar indezirabile.

3. Rugati pe cineva (rude, prieteni, consultanti HR) sa va citeasca si corecteze CV-ul si scrisoarea de intentie. Avem proasta dotare de la natura de a nu ne sesiza propriile greseli, mai ales in scris.

4. Nu va straduiti sa adaptati continutul CV-ului la forma aleasa. Adaptati forma la ceea ce aveti de zis si demonstrat! In cazul formatelor luate de pe site-urile de joburi, sunteti liberi sa taiati acel chestionar final, privitor la personalitatea voastra. Nu de alta, dar de multe ori strica totul!

5. Decat o scrisoare de intentie copiata de pe net, mai bine fara scrisoare de intentie! Pasajul cu „Animat de dorinta de a reusi, de ambitie, tenacitate si optimism, supun atentiei dvs. candidatura mea in vederea obtinerii postului de…” este cosmarul oricarui om care lucreaza in recrutare.

6. Incercati sa va distingeti dintre cei multi. Pentru ca sunt din de ce in ce mai multi si mai similari…