Ai ce-ti trebuie?

Ai ce-ti trebuie?

Una din intrebarile standard, cand vine vorba de testarea satisfactiei angajatilor si in general de audit organizational, este: „Compania/ managementul iti pune la indemana toate instrumentele care iti trebuie pentru a-ti face bine treaba?”

Evident ca raspunsurile difera in cadrul aceluiasi departament, desi toti folosesc aceleasi instrumente oferite de aceeasi companie. De ce asta? Pentru ca exista oameni care pot face mult cu aproape nimic si oameni care fac putin indiferent cat se investeste in a-i ajuta. Diferenta este facuta uneori de experienta, dar de cele mai multe ori de motivatie si creativitate, de vointa si capacitatea de a inova.

Oamenii motivati si curiosi vor sa incerce, sa experimenteze, sa produca. Daca apare si spiritul inovativ peste aceaste plusuri, este clar ca acest tip de angajati pot face cu un pix si o foaie ce nu pot face altii cu cinci sisteme integrate.

Oamenii care n-au chef de munca isi limiteaza singuri capacitatea de a rezolva si se plang intruna de ceea ce n-au. Aplicatiile n-au sens, calculatorul n-are suficiente butoane, pixul n-are pasta chiar albastra, iar foaia n-are decat doua fete.

Asadar intrebarea cu pricina ar fi potrivita nu doar pentru testarea satisfactiei ci si in evaluarea performantelor angajatilor. Pentru ca daca unii pot performa cu instrumentele puse la dispozitie de companie, toti pot face asta. (Comparand evident figuri profesionali dotate similar).

Tu ce zici, ai tot ceea ce iti trebuie pentru a-ti face bine treaba? Si nu ma refer doar la instrumente…