Pomul nelaudat

Pomul nelaudat

Sa luam acum companiile nationale de dimensiuni mai mari sau mai mici. Suma viciilor este constanta asa ca:

  • Pregatiti-va sa fiti surprinsi. Nimic nu este ce pare a fi, totul este relativ: numele postului, responsabilitatile si salariul, rata de schimb, seful direct si indirect.
  • Pregatiti-va sa va asumati orice rol. Demisioneaza secretara, cineva trebuie sa raspunda la telefon si sa lipeasca timbre, demisioneaza seful direct, vei face si munca ta si a lui si inca ceva in plus. Nu te gandi la mariri salariale, ia-o ca pe o binemeritata crestere profesionala!
  • Intrucat nu au suportul financiar al grupului si nici strategii financiare pe termen oarecare, surprizele generate de un cash-flow inconstant pot sa apara oricand. Asa ca pune bani la ciorap daca ai rate de platit.
  • Planul de cariera este un vis frumos. Ca sa cresti ierarhic trebuie fie sa moara directorul general (daca are urmasi majori nu ajuta) fie sa apara in economia romaneasca o mana cereasca si firma sa urce pana la cer. La fel si intruirea. Vrei sa participi la o conferinta? Roaga-i pe organizatori sa nu te puna in portie la icrele negre si cafea si sa mai scada putin pretul sa nu generezi atac de cord sefului tau.

Avantajul major: dupa trei ani de poli-calificari, orice job ti s-ar oferi esti numai bun!