Altfel de cariere

Altfel de cariere

Sa depasesti cifra de vanzari propusa pe trimestru. Sa realizezi un proiect intr-un interval de timp mai scurt decat cel estimat. Sa imbunatatesti costurile de productie ale unui produs. Iata exemple de realizari profesionale.

Sa depasesti in cadere libera viteza sunetului. Sa  dobori recordul mondial, sarind de la o inaltime de peste 39000m. Iata alte exemple de performante profesionale.

Felix Baumgartner isi castiga existenta sarind prin aer cu sau fara parasuta. Si este platit pentru asta, o cunoscuta companie producatoare de bauturi energizante  isi bazeaza campanii de publicitate iesite din comun pe dorinta lui constanta de a-si depasi limitele.

Vorbim asadar despre o profesie, o cariera si inca una de succes, pentru ca Felix Baumgartner nu face altceva decat ceea ce ii place si il motiveaza. Castiga bani, beneficiaza de expunere publica si de recunoasterea eforturilor lui. Are sansa de a lucra cu oameni fenomenali, in proiecte de exceptie, in plus experimenteaza lucruri unice.

Totusi, cati dintre noi am plana deasupra Canalului Manecii avand la spate un soi de aripa a lui Icar si am putea sari in gol, vazand globul pamantesc in marime naturala dedesubtul nostru?  Raspunsul este simplu: unul si este deja celebru 🙂

Noua, celorlalti, ne raman la indemana realizarile profesionale de tipul celor din primul paragraf. Conditia ramane insa aceeasi: sa ni le dorim cu ardoare si sa avem curajul sa incercam.

O precizare finala: Nu ma alatur curentului de opinie care considera recordurile la care fac referire aici ca fiind inutile. Sa faci cel mai mare carnat din lume este fara de folos (exceptandu-i pe cei care-l consuma ulterior), sa ai cele mai lungi unghii din lume frizeaza absurdul, dar sa observi reactiile corpului uman in contexte diferite de cele uzuale, mi se pare cel putin interesant.