A cui e vina?

A cui e vina?

Cine-i de vina pentru o cariera ratata sau aflata in impas?

Iata cateva abordari:

  • De vina e compania careia m-am alaturat si in care am crezut. M-au pacalit, mi-au dat un job care nu semana cu cel promis initial si uite asa cariera mea acolo s-a dus naibii. Asa sa fie? Oare relatia angajat/ angajator nu e bilaterala? Si nu cumva la interviu sau ulterior, ai auzit numai ce voiai sa auzi din cauza ca erai prea hotarat sa pleci?

Aceasta abordare sufera si subdiviziunile:

  • De vina e seful meu direct. El m-a pus sa fac job-ul asta si din cauza lui am esuat. Din nou vorbim despre o relatie bilaterala. O fi fost seful de vina dar nici tu n-ai avut gura si alte indicii de curaj sa-i spui ca nu esti de acord.
  • De vina e tipa de la HR. Nu a stiut sa-mi zica exact cu ce se mananca postul si iaca unde am ajuns. Sigur ca da…

Alte posibile puncte de vedere:

  • De vina sunt eu. Pentru ca nu cascat suficient ochii. Uneori oricat i-ai casca tot iti scapa cateva elemente. Din simplul motiv ca deciziile de cariera sunt foarte personale.
  • De vina e norocul. Numai mie putea sa mi se intample asta… Se zice ca norocul si-l mai si face omul! Daca toate deciziile tale de cariera de pana acum au fost proaste, incearca o abordare diferita. Schimba ceva: domeniul, verticala pe care mergi, tipul de contract… orice.

Concluzia finala este ca o cariera reusita inseamna implicare maxima in decizii si capacitatea de a manipula situatiile in favoarea ta, noroc, sefi intelegatori si companii ok din punct de vedere organizational carora te alaturi. Asadar succesul in cariera este relativ simplu de obtinut! :))