Un indicator de performanta: capacitatea de a memora

Un indicator de performanta: capacitatea de a memora

Discutiile despre reformarea invatamantului autohton ajung inevitabil la punctul in care memorarea informatiilor este considerata inutila in contextul social si economic modern. Avem Google, avem informatiile la un click distanta, de ce trebuie sa mai tinem minte toate inutilitatile?

Doar ca o simpla vizita intr-un magazin cu produse multe si diverse ne contrazice: putini vanzatori stiu ce produse vand, ce caracteristici au obiectele expuse la raft, care este cel mai potrivit unor nevoi si care nu, care ar fi raportul calitate-pret. Desi au timp suficient sa le invete, desi au si motive, putini realizeaza ca de fapt a vinde incepe de la a cunoaste extrem de bine marfa.

Un vanzator bun, indiferent ca vinde electrocasnice, sampoane sau solutii de business trebuie sa tina minte o multitudine de caracteristici, solutii, produse, coduri. Nu poate cauta prin cataloage sau aplicatii in timp ce discuta cu clientii: nu este profesionist, nici convingator, nici eficient.

Capacitatea de a memora poate fi asadar un indicator de performanta pentru anumite meserii. A o antrena inca din scoala, a-i intelege utilitatea, a fi motivat in a o exersa ajuta mai tarziu in viata profesionala.

Iar a le impune angajatilor sa invete, sa memoreze, sa stie, sa cunoasca produsele si caracteristicile lor este primul pas spre a vinde. Mai avem ceva timp pana cand toata viata noastra se va muta online, fie ca vorbim despre cumparaturi, diagnostice sau  educatie 🙂

Cititi si:

Doi indicatori de performanta

Alti doi indicatori de performanta