Cum sa fim mai productivi dupa vacanta?

Cum sa fim mai productivi dupa vacanta?

Vine vacanta, dupa care se instaleaza depresia intoarcerii la jug job. Cu siguranta ne intrebam cu totii toata ce am putea face ca dupa binemeritata pauza sa putem intra rapid in priza profesionala.

Vestea proasta: nu exista nici medicamente, nici actiuni, nici terapii alternative care sa ne ajute. De aceea cel mai cinstit sfat catre cei care pleaca in vacanta este sa aiba viziunea intoarcerii si sa nu amane proiecte sau activitati dificile pentru atunci. Oricat de complicat ar parea sa termini o misiune cand gandurile sunt deja impachetate si trimise la plaja, este infinit mai usor decat la intoarcerea din vacanta.

De asemenea, sefii „evadatorilor” trebuie sa fie constienti de acelasi lucru si sa incerce sa ii pasuiasca o zi-doua de la sosire de responsabilitati urgente sau importante. Atat timp cat exista acest ragaz, angajatii vor intra rapid in forma. Cu cat vor fi mai tracasati imediat ce s-au intors la birou, cu atat sunt mai mari sansele ca starea melancolica si lentoarea in actiune sa persiste.

Ca si procedura organizationala, puteti institui o perioada de decontaminare de minimum doua zile in care cel care se intoarce din vacanta sa isi asume, in mod automat si voluntar, sarcinile rutiniere ale departamentului/ echipei din care face parte, adica acel tip de responsabilitati pe care le-ar putea face oricand, legat la ochi sau trezit din somn: sortarea si arhivarea unor documente, redactarea de rapoarte, participarea la diverse intalniri profesionale fara miza.

O alta procedura esentiala: in perioada verii stocurile de ceai verde si cafea de la birou trebuie sa fie suplimentate. Dublate! Triplate!:)

Vacanta frumoasa!