Caracteristicile angajatului performant

Caracteristicile angajatului performant

Exista o serie de caracteristici comune ale angajatilor care fac diferenta in organizatii, departamente, echipe:

1. Motivatia:

Angajatii performati sunt motivati pentru ca gasesc in orice situatie profesionala un castig. De aceea isi asuma spontan noi responsabilitati, isi ofera ajutorul neconditionat, vin cu idei de imbunatatire a proceselor, produselor sau relatiilor profesionale din cadrul firmei.

2. Constanta, perseverenta:

Angajatii performanti sunt cei care sunt constanti in a avea rezultate, nu au suisuri si coborasuri sinuoase si permanente.

3. Abordarea pozitiva, adaptabilitatea:

Angajatii performanti nu pierd timpul cu barfe, nu se plang in mod nejustificat, nu adopta atitudinea de victima a sistemului si organizatiei. De asemenea, au puterea de a cere schimbari si de a se schimba la randul lor daca nevoile afacerii o cer.

4. Respectul:

Angajatii performanti ofera si primesc respectul cuvenit celor din jur, fie ei clienti, parteneri, colegi sau viitori angajati.

5. Preocuparea pentru dezvoltarea profesionala si personala:

Angajatii performanti sunt constant interesati de noutatile din domeniul lor de activitate. De asemenea, sunt cei care solicita feed-back privitor la activitatea lor, cauta sa-si imbunatateasca punctele slabe, sa depaseasca limite, sa creasca in mod constant din punct de vedere profesional si uman.

Dar nu trebuie uitat ca angajatii performanti au nevoie de un mediu de lucru echilibrat, non-conflictual, organizat in care sa-si etaleze si dezvolte calitatile!